Site İçi Arama

Ödemiş Belediyesi, Kent Konseyi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile kentimizde çevre ve temizlik bilincinin arttırılması yönünde, Kasım ayı başında “Çevremiz ve Sağlığımız” konulu eğitim ve farkındalık çalışması yapılmıştı.Öğrenciler, Hastane Caddesindeki çevre ve temizlik sorunlarını “Temiz çevre sağlıklı yaşam!”, “Yerlere çöp atmayalım!” sloganlarıyla gözlemlemişlerdi.

İlkokul ve ortaokullarda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen sağlık öğretmenleri tarafından yapılan eğitim toplantıları ile devam eden çalışmada sona gelindi. “Çevre ve Temizlik Bilincinin Arttırılması”na yönelik eğitimler bütün okullarda tamamlandı.

İlkokullarda 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine, ortaokullarda 6. Ve 7. Sınıf öğrencilerine yönelik devam eden eğitim çalışmalarında; öğrencilerin çevre ve temizlik bilinçlerini arttırmaya yönelik yapılan sunumların yanında öğrencilerden şehrin fahri görevlileri olmaları; kent yaşamı, çevre, trafik ve sağlık sorunlarına dair gözlemlerini aileleri yardımıyla belgelemeleri istendi. Bazı atık maddelerin çöp olmadığı bunların farklı şekillerde değerlendirilebileceği hususu vurgulandı. Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada, bu çalışmalara kapsamlı şekilde devam edileceği ve sonuçlarının 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası kapsamında sergileneceği belirtildi.