Site İçi Arama

İzmir’in ilçe Kadın Meclislerinden oluşan İzmir Kadın Meclisleri Birliği üyeleri, her ay farklı bir ilçede yapılan toplantıları için bu ay Ödemiş Kent Konseyi’nin misafiriydi.

15 farklı ilçeden 40 kadın üyenin katılımıyla düzenlenen program, Ödemiş Kent Konseyi toplantı salonundaki aylık birlik toplantısıyla başladı. Kadın Meclisi Başkanı Dilek Erol’un açılış konuşmasının ardından Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Funda Yoldaş kent konseyi çalışmalarını anlattığı sunumunu üyelere aktardı.

Gündemde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ortak etkinlikleri ve İzmir’de yapılacak olan “Kadın Bakış Açısıyla Yeni Anayasa” konulu panel görüşüldü. Gündemdeki bir diğer konu olan, Kiraz ilçesinde yaşanan kız çocuklarının kaçırılması konusu ile ilgili Kadın Meclisi Genel Sekreteri, gazeteci Dilek Acar Özdemir yaşanan olaylar ve gelişmelerle ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantının ardından program, Yıldız Kent Arşivi Müzesi ve Ödemiş İpek Mağazası gezisi ile devam etti. Büyük bir hayranlıkla müzeyi gezen İzmirli Kadınlar, Ödemiş’in bir kent arşivine sahip olmasını ve bu derece iyi korunuyor olmasını takdir ettiklerini belirttiler.