Site İçi Arama

Ödemiş Kent Konseyi’nin meclis seçimleri devam ediyor. Salı ve Perşembe günleri yapılan meclis seçimleri, Kültür-Sanat Meclisi’nin genel kurulu ile devam etti. Eski otogar üstündeki nikah salonunda yapılan genel kurul sonucunda, Nezihe Uzunkol Kültür-Sanat Meclisi'nin başkanı seçildi.


Genel kurul, divanın oluşturulması ile başladı. Divana Ümran Akça Ateş, Tülay Yalgın ve Fatma Taşlı seçildi. Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi Selim Şahan ve Safiye Özçelik’'in açış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, kent konseylerinin yapısı ve görevleri hakkında kısa bilgiler verdi.
Taşlı, “Kent Konseyleri, kentlerin ortak aklıdır. Yatırım ve yaptırım gücümüz olmasa da kentimizin geleceği için gönüllü olarak bir araya gelip yerel yöneticilere projeler ortaya koymaya çalışacağız. Bunları da meclisler ve çalışma grupları ile birlikte yapacağız. Çalışma grupları ve meclislerden gelecek önerileri, ilgili kurumlara aktarıp uygun çözümler talep edeceğiz” dedi.

  
Vatandaşları, kent konseyinin çalışmalarına davet eden Taşlı, “Demokrasiler hemşerilerin yönetime katılması ile daha anlamlı hale gelir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçimler için aday olan 13 meclis üyesi oy birliği ile yürütme kuruluna seçildiler. Yeni yürütme kurulu şu isimlerden oluştu:
Nezihe Uzunkol, Melis Eriş, Sevda Örten, Vildan Tüzün, Sezen Cerit, Mustafa Ali Kasap, Sadettin Şanlı, Mihriban Neva Sel, Yaşar Günaydın, İlhan Biçer, Tevfik Çetin, Harun Ökenel ve Nilüfer Ayaydın.


Yürütme kurulu üyeleri arasından Nezihe Uzunkol, Kültür-Sanat Meclisi’nin yeni başkanı oldu. Uzunkol, yeni seçilen yürütme kurulu üyelerine başarılar dilerken, kendisinin başkanlığı için üyelere teşekkür etti.