Site İçi Arama

Ödemiş Kent Konseyi’nin meclis seçimleri devam ediyor. Geçtiğimiz Perşembe akşamı yapılan Engelli Meclisi ile Pazar akşamı yapılan Esnaf Meclisi seçimlerini ardından 26 Kasım Salı günü akşamı da Mahalle Meclisi genel kurulu yapıldı. Mahalle Meclisi üyelerinin katılımı ile yapılan genel kurulda, meclis yürütme kurulu için aday olan 9 kişi oy birliği ile yürütme kurulu üyesi seçildiler.


Genel kurul, divanın oluşturulması ile başladı. Divana kent konseyi yürütme kurulu üyeleri Selim Şahan, Safiye Özçelik ve Melis Çakıroğlu oybirliği ile seçildiler.
Divan başkanı Selim Şahan, yaptığı açış konuşmasında önceki günlerde yapılan meclis genel kurullarının sonuna doğru yaklaştıklarını belirterek, mahalle meclislerinin öneminden bahsetti. Demokrasilerin yerel dinamiklere dayanması gerektiğini belirten Şahan, “Şimdiye kadar Gençlik, Kadın, Kültür-Sanat, Engelli, Tarım-Hayvancılık ve Esnaf seçimlerini yaptık. Bugün Mahalle, haftaya da Çevre ve Çocuk meclislerinin seçimlerini yaptıktan sonra bir araya gelip kamuoyunun karşısına çıkacağız. Çalışma yapmak isteyen bütün vatandaşlarımızı meclislerin çatısı altında kentimiz adına mücadeleye çağırıyoruz. Eğer yaşadığımız yerde sorunlarımızı bilir onlara sahip çıkıp çözüm önerileri ortaya koyarsak, yerel yönetimlere yaptırma gücümüz olur. Yoksa herkes sadece kendi kapısının önünü süpürmeye çalışırsa o zaman sesimiz de cılız çıkar” dedi.


Şahan’dan sonra kürsüye gelen Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in mahalle meclislerini önemsediğini belirterek, Kent Konseyi’nin işleyişi hakkında bilgi verdi. Taşlı, meclise seçilecek olanlara başarılar diledi.
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.
Seçimler için aday olan 9 kişi mahalle meclisinin yürütme kurulunu oluşturdular. Buna göre Ödemiş Mahalle Meclisi’nin yürütme kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
Hüseyin Buldan, Ferit Aynalı, Ahmet Baş, Fikret Toktaş, Saffet Çetin, Necmiye Aksoy, Yakup Kamer, Recep Yeşiltaş ve Erol Şen. Yürütme kurulu üyeleri arasından Ovakent Mahallesi muhtarı Hüseyin Buldan oy birliği ile Mahalle Meclisi’nin başkanı seçildi.


Seçimlerin ardından bir konuşma yapan, Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran ile Ovakent Mahallesi muhtarı Hüseyin Buldan üyelere teşekkür edip başarılar dilediler.