Site İçi Arama

24-27 Ekim tarihleri arasında Kuşadası’nda gerçekleştirilen Ulusal Gençlik Parlamentosu Yaz Okuluna Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ni temsilen yürütme kurulu üyesi Feyzi GENÇPINAR katıldı. “Finansal Bilinç” başlığı altında gerçekleşen yaz okuluna 60 ilden 150 kurum temsilcisi katıldı.

alt

Ödemiş Gençlik Meclisi Başkanı Kemal SARISU: “Gençlik Meclisi olarak ulusal arenadaki Gençlik toplantılarına eksiksiz katılmaya devam ediyoruz. Ülkenin her yerinden katılan gençlik temsilcileriyle önemli ortaklıklar kurarak Ödemiş için gençlik projeleri üretmeyi hedefliyoruz. Son olarak katıldığımız toplantıda ana konulardan birisi finansal bilinci arttırmak için gerçekleşen “Paramı Yönetebiliyorum” projesinin geliştirilmesi ve geniş kitlelere ulaşmasını konusu işlendi. Ödemiş Gençlik Meclisi de bu durumda “Paramı Yönetebiliyorum-Ödemiş Temas Noktası” olarak Ödemiş ve Küçük Menderes’teki gençlere önümüzdeki aylarda ücretsiz “Paramı Yönetebiliyorum” eğitimi vermeye başlayacak. İlk yapılacak olan eğitmen eğitiminde Ödemiş Gençlik Meclisi’ni temsilen arkadaşlarımıza eğitim vereceğiz.” Dedi.

SARISU açıklamalarına şöyle devam etti ”Bir diğer konu ise 2014 Yerel Seçimleriydi. Bizi ve ülkedeki tüm gençleri yakından ilgilendiren en önemli konu gençlerin seçimlerde nerede olacağıdır. Yerel seçimlerde daha çok gencin belediye başkanı, belediye meclis üyesi olması için çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirdik. Yerel yönetimlerde Gençlik Politikası nasıl olmalı ve seçimlere yönelik strateji çalışması konusunda ülke gençleri olarak bir yol çizdik. Ödemiş’teki genç sayısının 24400 olduğunu hatırlatmak isterim ve oy kullanabilecek yaklaşık 15000 genci kimsenin görmezden gelmeyeceğinden umutluyum. Seçme yaşının 18 olduğu fakat seçilme yaşının hala 25 olduğu bir ülkede %20’ lere varan genç nüfusunun ülke iradesindeki yerinin hak ettiği yerde olması için çalışmalarda bulunacağız. Bu konu üzerine ilerleyen günlerde çalışma planımızı hazırlayacağız ve tüm belediye başkanı adayı, aday adayı ve belediye meclis üyesi adayları ile görüşmelerimiz olacak.”Genç Dostu Kent” oluşturulması için elimizden geleni yapacağız. Bizler sadece geleceğin liderleri değil ,bugünün de ortakları olacağız.” diyerek konuşmasını bitirdi.