Site İçi Arama

Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi, Ödemiş Belediyesi ve Bursa Koza Birlik işbirliğinde 2010 yılından beri devam eden “GELENEKSEL İPEKBÖCEKÇİLİĞİNİ TEŞVİK VE GELİŞTİRME PROJESİ ”  2014 yılı ipekböceği üretim sezonunda da devam edecek. 

alt 

Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda Ödemiş ve çevresinde her geçen yıl ipekböceği üretimi hızla artmaktadır, dolayısıyla önümüzdeki yıllarda ipekböceğinin besin kaynağı olan dut ağacına daha çok ihtiyaç duyulacaktır. Bu ihtiyacın giderilmesi amacıyla geçen 3 yıl içinde 12.600 adet dut fidanı, üreticilerimize hibe olarak dağıtılmıştır.
 
2014 İpekböceği üretim sezonu öncesinde de, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi üreticilerimizden gelen talepler doğrultusunda ücretsiz dut fidanı dağıtımı planlanmıştır. Bursa Koza Birlik yetkilileri tarafından yerinde yapılan tespitlerle dut fidanı talepleri belirlenerek, Ödemiş ve çevresindeki üreticilere dağıtılmak üzere 2600 adet dut fidanı ilçemize getirilmiştir. Fidanlar, alınan talepler doğrultusunda ipekböceği üretimi yapılan Ödemiş merkez, Kiraz ve Beydağ ilçeleri ile çevre belde ve köylerdeki üreticilerimize yerinde ve elden teslim edilecektir.
 
Dağıtımı yapılan dut fidanları hem bölgemizin ağaçlandırılmasına hem de her yıl artarak sürmekte olan ipekböcekçiliğinde üreticilerin dut sıkıntısı çekmeden üretim yapılabilmesine önemli katkı sağlayacaktır.