Site İçi Arama

Ödemiş ve çevresinde ipekböcekçiliğinin yeniden canlandırılması adına Ödemiş Kent Konseyi€™nin Bursa Koza Birlik işbirliği ile sürdürdüğü €œGeleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesinin 2015 yılı üretim sezonu başladı. Ödemiş merkez ve çevresinde her yıl artış göstererek devam eden üretimde bu yıl 120 üreticiye 250 kutu ipekböceği larvası dağıtıldı.

alt

Bursa Koza Birlik tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da larva olarak getirilen ipekböcekleri, 28 Nisan Salı günü Ödemiş Kent Konseyine davet edilen üreticilere dağıtıldı. Ödemiş merkeze uzak mahallelerden gelen talepler için de Koza Birlik yetkilileri mahallelere giderek dağıtım yaptı. 4 Mayıs Pazartesi gününe kadar Ödemiş Kent Konseyi’ne (Yıldız Kent Müzesi yan sokağı) yapılacak ilave başvuruların kabul edileceği bildirildi.

Üretim yapılacak yerler arasında Ödemiş merkezin yanında Birgi, Ovakent, Bademli, Bıçakçı, Çayır, Demircili, Hamamköy, Kurucuova, Mursallı, Orhangazi, Alaşarlı, Üçkonak, Yolüstü, Gölcük (Zeytinlik) mahalleleri var. İlçemiz sınırları dışında Beydağ, Kiraz, Bergama, Menderes, Tire, Selçuk ve Torbalı ilçelerine de dağıtım yapıldı.

Üreticilerin koza bedelleri üretim dönemi sonunda kozaların teslim edilmesiyle, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı talimatıyla Bursa Koza Birlik tarafından yaş koza kg fiyatı 35 tl den banka hesaplarına aktarılacak.